SOFIJA ŽIVKOVIĆ NA JUTRU POEZIJE

N a tribini  J utra poezije  u subotu 13.  kolovoza,  s početkom u 12,00 sati, u Basaričekovoj 9, Zagreb (Pod starim krovovima) gostuje ...

Na tribini Jutra poezije u subotu 13. kolovoza, s početkom u 12,00 sati, u Basaričekovoj 9, Zagreb (Pod starim krovovima)gostuje Sofija Živković. Gošća tribine je afirmirana beogradska pjesnikinja koja će predstaviti svoju najnoviju zbirku pjesama „Kafa u pet“ (Nakladnik Balkanski književni glasnik, Beograd, 2016.)
Voditelj tribine je Robert Roklicer.
Sofija Živković (1985), diplomirala je u “Grupi za srpski jezik i književnost sa opštom lingvistikom” na Filološkom fakultetu u Beogradu. Prvu knjigu poezije ‘Sobe (jezičke vežbe)’ objavila je u ediciji Prva knjiga Matice srpske u Novom Sadu, pod pseudonimom Danica Dobrovsky, i ušla u najuži izbor za Brankovu nagradu. Drugu knjigu poezije ‘’Kafa u pet’’ objavio je beogradski izdavač Balkanski književni glasnik. Njena treća knjiga, lirskih zapisa o starijim krajevima Beograda, već je u pripremi za tisak. Pjesme su joj prevođene na engleski, njemački, albanski, mađarski,  arapski, hebrejski, španjolski. Poeziju, prozu i književne kritike objavljuje u periodici (Polja, Književni list, Književni magazin, Sveske, Koraci, Povelja, Avangrad, Agon…). Članica je NUNS-a. Dijelovi novog pjesničkog rukopisa ‘Uri Leser je čekao’ objavljeni su na portalima Književnost uživo i Radio Gornji grad, kao i u brojnim drugim književnim časopisima i portalima za književnost i kulturu. Ove je godine bila ravnopravna sudionica poznatog bečkog festivala Sommerloch. 

Povezani članci

vesti 675894002030294252

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item