Pisci za manifestaciju dobili samo 27.000 dinara, vratili novac u budžet

Nezadovoljni raspodelom novca predviđenog za sufinansiranje kulturnih projekata u Kraljevu, članovi Udruženja pisaca u tom gradu odlučil...

Nezadovoljni raspodelom novca predviđenog za sufinansiranje kulturnih projekata u Kraljevu, članovi Udruženja pisaca u tom gradu odlučili su da 27.000 dinara, koliko im je odlukom Gradskog veća pripalo za realizaciju manifestacije "Dani Ljubiše Mišića", vrate u gradsku kasu.

Od 2,4 miliona dinara, pripalo nam je malo više od jednog procenta i mi ćemo taj novac vratiti. Smatramo da je iznos koji su nam opredelili ponižavajući i da je lokalna vlast još jednom dokazala svoj maćehinski odnos prema kulturi - kaže Ivan Novčić iz Udruženja pisaca.
 
Pisci navode da 27.000 dinara nije dovoljno ni da se izda mala pesnička zbirka od pedesetak strana što je najeftiniji izdavački poduhvat.
 
Problem je što kod gradskih čelnika ne postoji sluh za kulturu i od takvih ljudi, kojima je "Družina Pere Kvržice" poslednja knjiga koju su pročitali u životu, nismo ni očekivali bolji tretman – dodaje Rade Erac, potpredsednik udruženja.
 
Kraljevački pisci kažu da novac vraćaju u budžet jer on nije dovoljan za manifestaciju koja bi bila prepoznatljiva u Srbiji i po kojoj bi se ovaj grad ozbiljno afirmisao.

Povezani članci

vesti 5489492367008893625

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item