Pisac se ogradio od prisustva predsednika Srbije na dodeli nagrade za najbolju knjigu

Dobitnik nagrade za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji Filip David primio je u Narodnoj biblioteci to priznanje, ali se i ...

Dobitnik nagrade za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji Filip David primio je u Narodnoj biblioteci to priznanje, ali se i ogradio od prisustva Tomislava Nikolića


Ovogodišnji dobitnik nagrade za Najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji Filip David primio je danas u Narodnoj biblioteci to priznanje, ali se i ogradio od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića rekavši da nikada nije podržavao njegovu politiku.

"Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsednika, ja od 90-ih ne podržavam njegovu politiku", rekao je David u obraćanju prisutnima na proslavi Dana Narodne biblioteke Srbije.

Nagradu mu je uručio upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković, dok je direktorki Biblioteke grada Beograda Jasmini Ninkov nagradu za doprinos u bibliotekarstvu "Janko Šafarik" uručio predsednik Nikolić.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je da je uveren da kultura ne bira strane i da pripada svima i da zato treba pažljivo birati reči koje se izgovaraju u Narodnoj biblioteci Srbije.

Narodna biblioteka Srbije danas je proslavila dan te ustanove i Nacionlni dan knjige, 28. februar.

Večernje novosti

Povezani članci

vesti 6489705996878491734

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item