Uskoro: E-knjižara Balkanskog književnog društva

Od januara 2016. započinje sa radom elektronska knjižara Balkanskog književnog društva-Balkanskog književnog glasnika "Super knjige&q...

Od januara 2016. započinje sa radom elektronska knjižara Balkanskog književnog društva-Balkanskog književnog glasnika "Super knjige".
Pored zadovoljavanja potrebe za distribucijom vlastitih izdanja, BKD-BKG će posredstvom knjižare ponuditi i izdanja naših partnera, kao i knjige naših članova.
Za članove BKD-BKG osigurani su popusti i do 50%, a u inicijalnoj fazi i veliki broj poklona za sve naručioce knjiga preko "Super knjiga".

***
Misija BKD-BKG je podrška tekućim procesima regionalnog kulturnog razvoja uz direktan vlastiti doprinos ogledan u aktivnoj afirmaciji književnosti kao značajnog sredstva za podizanje kulturnog standarda, u 2015. i 2016. godini posebno među mladima od 14-29 godina u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
BKD-BKG je u saradnji sa IK Rabic iz Sarajeva, tokom 2015. godine besplatno podijelilo preko 800 knjiga u 17 biblioteka u BiH.
Uz podršku UNESCO i Ministarstva kulture Srbije, animirano je preko 350 mladih iz regiona u članstvo BKD-BKG.
Sav ostvareni prihod od prodaje vlastitih proizvoda i proizvoda ostvarenih donacijom, BKD-BKG usmjerava u realizaciju tekućih aktivnosti.

Povezani članci

vesti 4666546322141362722

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item