Predstava koju publika neće moći da vidi: "Unutrašnja svetla" u Domu omladine

Neobična predstava "Unutrašnja svetla" teatra PATOS iz Smedereva biće izvedena 5. oktobra u Klubu Doma omladine Beograda, u ok...

Neobična predstava "Unutrašnja svetla" teatra PATOS iz Smedereva biće izvedena 5. oktobra u Klubu Doma omladine Beograda, u okviru programa "Off teatar ponedeljkom".

Reditelj je Vladislav Nešić, dizajner zvuka Ljuban Ninković. Učestvuje 14 glumaca i 15 horskih pevača.

Predstava je interaktivna, a kuriozitet je da je niko neće videti, jer je publika upućena da koristi sva čula sem jednog - čula vida.

Nešić je kroz rad sa slepim osobama došao do materijala koji se pretvorio u eksperimentalno putovanje na sceni. Nesvakidašnji koncept pruža po prvi put mogućnost slepim i slabovidim osobama da u potpunosti uživaju u jednom pozorišnom komadu, a osobe koje vide su kao publika izjednačene time što svi nose poveze preko očiju, navodi se u najavi.

Zbog specifičnog karaktera predstava se izvodi samo za 24 posetioca. Traje 35 minuta i biće izvedena tri puta, od 19, 20 i 21 sat. Cena ulaznice je 300 dinara.

Omladinsko pozorište PATOS - Pokretni alternativni teatar omladine Smederevo osnovan je 1986. godine i nastao kao socijalna potreba grupe mladih ljudi da se okupljaju i iskazuju kroz pozorište. To nije konvencionalan i komercijalan teatar. U svom repertoaru ima i dela koja su čista klasika, ali svaka predstava u osnovi nosi eksperiment i malu pozorišnu revoluciju.

Povezani članci

vesti 4795881754082039857

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item