Душану Ковачевићу награда у вину за животно дело

Његово дело већ годинама је најпоузданији драмски скенер наших нарави, обичаја и свих заблуда које смо имали, наводи се, између осталог,...

Његово дело већ годинама је најпоузданији драмски скенер наших нарави, обичаја и свих заблуда које смо имали, наводи се, између осталог, у саопштењу жиријаДруга књижевна награда "Подрум Радовановић" за животно дело припала је академику Душану Ковачевићу.

- Његово дело већ годинама је најпоузданији драмски скенер наших нарави, обичаја и свих заблуда које смо имали, а овај аутор се може сматрати класиком српске књижевности са заокруженим и незаобилазним опусом. Препоручило га је и то што никад није био елитистички драматичар, већ од своје прве драме "Маратонци трче почасни круг" истински народни трибун, који је своју публику волео, никад јој не повлађујући, и критиковао, никад је не оптужујћи - саопштио је жири у саставу Александар Гаталица, председник, Жарко Требјешанин и Милан Р. Симић.

Вредност ове награде је 3.000 евра, а добитнику се уручује у облику једног барика од 225 литара најквалитетнијег вина "Радовановић". Констатујући да је Ковачевић велики познавалац вина, жири је оценио да ће од првог добитника награде "Подрум Радовановић" Љубомира Симовића, на најбољи начин преузети палицу амбасадора винске културе коју ће носити до октобра 2016. године.

Povezani članci

vesti 6258028513310218731

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item