Београдски сајам књига у Москви

Београдски сајам књига, наша најзначајнија манифестација посвећена књизи и читаоцима, у оквиру својих међународних активности биће посеб...

Београдски сајам књига, наша најзначајнија манифестација посвећена књизи и читаоцима, у оквиру својих међународних активности биће посебно представљена на Сајму  књига у Москви од 2. до 6. септембра, у години посебно значајној за културну сарадњу Србије и Русије, будући да Србија учествује у својству специјалног госта на Сајму књига у Москви, а Руска Федерација ће бити почасни гост овогодишњег јубиларног Сајма књига у Београду.

Делегација Међународног београдског сајма књига у саставу Владан Вукосављевић, секретар за културу града Београда, Зоран Аврамовић, председник Одбора Београдског сајма књига и Вук Вукићевић, члан Одбора, имаће низ састанака са представницима најзначајнијих институција и организација у области културе, књижевности и издаваштва у Москви, у Департману за културу града Москве, са директором Дома руске дијаспоре, директором Московског међународног сајма књига, председником Удружења издавача Русије и са низом значајних руских издавача и делатника у области књиге. Том приликом ће бити размотрене могућности за унапређење сарадње са овим установама и организацијама, а саговорницима ће бити представљена и брошура о нашој манифестацији на руском језику, посебно припремљена за ову прилику.

Поводом овогодишњег 60. јубиларног Београдског сајма књига, приређена је књига посвећена традицији и историјату наше манифестације, а у преводу на руски језик биће представљена званичницима и партнерима у Русији, како би се допринело јачању угледа Београдског сајма књига и  значајнијем учешћу руских установа и издавача, као и излагача из других земаља на нашој манифестацији и додатној међународној промоцији најпосећенијег сајма књига у југоисточној Европи.

Посебно је планиран састанак са директорком Руског књижевног савеза, организацијом која је надлежна за представљање руске књижевности и издаваштва у иностранству и којој је поверена организација наступа Руске Федерације  на овогодишњем Сајму књига у  Београду.

У разговорима ће бити размотрене могућности за организовање II Словенског фестивала књиге током Београдског сајма књига, имајући у виду да су на првом фестивалу, одржаном у Москви прошле године, наши издавачи постигли запажен успех и освојили четири вредне награде. Такође ће бити речи о успостављању дугорочне срадње између московског и београдксог сајма књига, као и о реципрочној размени сајамског простора.

Сви трошкови намењени промотивним активностима Београдског сајма књига у Москви финансирају се искључиво из сопствених прихода сајма књига и неће оптерећивати ни републички ни градски буџет.

Београдски сајам књига

Povezani članci

vesti 5568491245319540042

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item