Federalna.Ba: 'Pisci za budućnost' organizirali konkurs za mlade

'Pisci za budućnost' organizirali konkurs za mlade Objavljeno: 30.05.2015 22:26 Posljednja izmjena: 30.05.2015 22:29 ...

'Pisci za budućnost' organizirali konkurs za mlade
Objavljeno: 30.05.2015 22:26
Posljednja izmjena: 30.05.2015 22:29

 
videoprilog Aldijane Guhdija (Dnevnik 2)
Balkansko književno društvo desetogodišnjicu svoga postojanja simbolično obilježava realizacijom projekta "Pisci za budućnost".
Projekt ima za cilj da doprinese povećanju kulturnog standarda u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona, putem popularizacije književnosti, kao svrsishodnog instrumenta u procesima kulturnog razvoja.
- Organiziran je i konkurs za nedovršenu priču i pjesmu, koji traje od 1. maja do 30. juna i okuplja mlade od 14 do 29 godina iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore te predstavlja inicijalni dio projekta koji obuhvata i književnu manifestaciju "Dani s piscima" - kazao je za Fenu Neven Mehinagić, voditelj projekta.
On je istakao da se na konkurs prijavilo više od 50 mladih autora, a u projektu učestvuje više od 30 pisaca iz BiH i zemalja okruženja.
Promocija konkursa se nastavlja turnejom u 15 bh.gradova, a u saradnji sa 17 biblioteka iz Banja Luke, Prijedora, Cazina, Broda, Gradačca, Čelića, Ugljevika, Rudog, Mrkonjić-Grada, Travnika, Visokog, Žepča, Goražda, Istočnog Sarajeva, Tešnja i Sokoca.
- Specifična promocija, čiju metodologiju i tehnologiju ćemo podijeliti sa svim organizacijama civilnog društva u regionu, koje učestvuju u procesima kulturnog razvoja, daje fantastične rezultate - kazao je Mehinagić.
Rezultati će biti objavljeni u augustu, a nagrada najboljima je štampanje knjige, dok će ostali nagrađeni biti uključeni u zajednički zbornik koji će biti promoviran sa knjigom.
Projekt "Pisci za budućnost" Balkansko književno društvo (BKD) realizira u okviru projekta "Dijalog za budućnost" koji predstavlja zajedničku inicijativu Predsjedništva BiH i UN-a, a koju implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO.

federalna.ba/Fena

Povezani članci

vesti 6482563103633547049

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item