Bljesak.info, Mostar: Natječaj za mlade pisce i njihovu ‘nedovršenu priču i pjesmu’

Balkansko književno društvo desetogodišnjicu svoga postojanja simbolično obilježava realizacijom projekta "Pisci za budućnost"...

Balkansko književno društvo desetogodišnjicu svoga postojanja simbolično obilježava realizacijom projekta "Pisci za budućnost". Projekt ima za cilj da doprinese povećanju kulturnog standarda u Bosni i Hercegovini i zemljama regije, putem popularizacije književnosti, kao svrsishodnog instrumenta u procesima kulturnog razvoja.
‘’Organiziran je i natječaj za nedovršenu priču i pjesmu, koji traje od 1. ožujka do 30. lipnja i okuplja mlade od 14 do 29 godina iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore te predstavlja inicijalni dio projekta koji obuhvaća i književnu manifestaciju "Dani s piscima", kazao je Neven Mehinagić, voditelj projekta.
On je istaknuo da se na natječaj prijavilo više od 50 mladih autora, a u projektu sudjeluje više od 30 pisaca iz BiH i zemalja okruženja. Promocija natječaja se nastavlja turnejom u 15 bh.gradova, a u suradnji sa 17 biblioteka iz Banja Luke, Prijedora, Cazina, Broda, Gradačca, Čelića, Ugljevika, Rudog, Mrkonjić-Grada, Travnika, Visokog, Žepča, Goražda, Istočnog Sarajeva, Tešnja i Sokoca.
‘’Specifična promocija, čiju metodologiju i tehnologiju ćemo podijeliti sa svim organizacijama civilnog društva u regiji, koje sudjeluju u procesima kulturnog razvoja, daje fantastične rezultate’’, kazao je Mehinagić.
Rezultati će biti objavljeni u kolovozu, a nagrada najboljima je tiskanje knjige, dok će ostali nagrađeni biti uključeni u zajednički zbornik koji će biti promoviran sa knjigom. Projekt "Pisci za budućnost" Balkansko književno društvo (BKD) realizira u okviru projekta "Dijalog za budućnost" koji predstavlja zajedničku inicijativu Predsjedništva BiH i UN-a, a koju implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO.

Povezani članci

vesti 638987472335325682

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item