Rukopisi 38

Ove godine, sredinom maja, iz štampe će izaći 38. izdanje Rukopisa – Zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije...

Ove godine, sredinom maja, iz štampe će izaći 38. izdanje Rukopisa – Zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije, a izdavač je Dom omladine Pančevo. Predstavljanje Zbornika biće u Pančevu 30. maja, a dan pre toga (29. maj) takođe će biti upriličen književni program, pošto Rukopisi već nekoliko godina imaju status mini-književnog festivala.

Na konkurs, koji je završen u prvoj polovini februara, prijavilo se 289 autora sa po tri pesme odnosno kratke priče, a za Zbornik je odabrano 48 autora. Kada su u pitanju ex-Ju republike, uvršteno je petoro autora iz Slovenije i šestoro iz Makedonije: Vesna Liponik, Aleš Jelenko, Anja Mugerli, Patrik Holz, Aljaž Koprivnikar; Stefan Velkovski, Petar Andonovski, Cvetanče Kostoska, Irena Trajkova, Mihajlo Sviderski, Pepica Stanoeva; petoro iz Bosne i Hercegovine: Aldijana Uzunović, Alma Gačanin, Ernad Osmić, Rijad Memić, Armin Stefanović; osmoro iz Hrvatske: Sanja Perišić, Tino Deželić, Vedran Volarić, Antonio Karlović, Irena Boćkai, Josip Tomić, Tomislav Miočić, Nina Lekić i dvoje iz Crne Gore: Irina Lakić i Igor Varga. Autori iz Srbije u ovogodišnjim Rukopisima su: Željana Vukanac, Srđan Gagić, Aleksandra Hrib, Jovana Jankov, Marija Miljić, Branko Ječmenica, Tamara Stojanović, Milan Subotić, Marta Knežević, Stefan Simić, Jovana Ilkić, Danilo Brakočević, Ana Maksimović, Stefan Mirosavić, Božidar Đurović, Stevan Tatalović, Đorđe Majstorović, Dunja Karanović, Nikola Zelenković, Tamina Cera, Sara Abci, Katarina Fiamengo.

Žiri je radio u sastavu: Jasmina Topić (glavni urednik), Dragana Mladenović, Čarna Popović, Ana Ristović (Slovenija) i Zvonko Taneski (Makedonija).

Odabrani autori biće kontaktirani i obavešteni o detaljima dolaska i o programu manifestacije. Oni, koji ne budu bili u mogućnosti da se odazovu, dobiće autorske primerke na adrese koje su naveli prilikom slanja radova.

Dom omladine Pančevo

Povezani članci

vesti 6869018856185399875

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item