"Стерија" тројици великана

Познати добитници специјалних награда 60. Стеријиног позорја. Ова признања биће 3. јуна уручена Властимиру Ђузи Стојиљковићу, Љубиши Ристи...

Познати добитници специјалних награда 60. Стеријиног позорја. Ова признања биће 3. јуна уручена Властимиру Ђузи Стојиљковићу, Љубиши Ристићу и Герославу Зарићу

ГЛАМУРУ 60. Стеријиног позорја у Новом Саду, од 26. маја до 3. јуна, допринеће и додела специјалних награда за нарочите заслуге на унапређењу театра и културе.

- Фестивал нема велики број добитника ове награде, а овогодишњи лауреати без сумње су је заслужили, јер су оставили неизбрисив траг у нашем театру - рекао је Мирослав Мики Радоњић, директор овог престижног фестивала.

На Позорју ће у такмичарском програму, у селекцији националне драме, бити изведено девет представа по избору Марине Миливојевић Мађарев.

ЈУБИЛАРНО Стеријино позорје, по речима директора Микија Радоњића, коштаће близу 30 милиона динара, што је за око 10 одсто више него прошле године. Фестивал су финансијски помогли Град Нови Сад, са 20 милиона, а покрајина и република са по четири милиона динара.

Део овогодишњег фестивала је и 15. Међународни симпозијум позоришних критичара и театролога, који се досад одржавао сваке треће године. Симпозијум ће, међутим, први пут бити измештен из фестивалског термина и биће одржан од 16. до 20. септембра у Београду, у време БИТЕФ-а, с тим да ће његови учесници 17. и 18. септембра своје сесије одржати у Новом Саду.

Тема 15. Симпозијума, по најави председавајућег Ивана Меденице, биће "Критичар је присутан или ка отелотвореној критици", а међу учесницима и проф. др Кристофер Балме, из Минхена, и Маргарета Соренсен из Стокхолма.

Povezani članci

vesti 818552040624207823

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item