U petak Zarez ponovno na kioscima

Časopis za kulturu Zarez ovaj će petak ponovno izaći u tiskanom obliku, nakon što je Ministarstvo kulture uredništvu časopisa poslalo ug...

Časopis za kulturu Zarez ovaj će petak ponovno izaći u tiskanom obliku, nakon što je Ministarstvo kulture uredništvu časopisa poslalo ugovor kojim jamči isplatu sredstava koje je taj list dobio temeljem natječaja za raspodjelu sredstava časopisima za 2015., potvrdio je Hini izvršni urednik Luka Ostojić.

Zbog kašnjenja Ministarstva sa slanjem ugovora, Zarez 27. ožujka prvi put u petnaest godina nije izašao u svojem redovitom dvotjednom izdanju.

"Ministarstvo je poslalo ugovor kojim nam jamči sredstva za 2015. što smo ih dobili na natječaju, temeljem kojeg nas je tiskara pristala tiskati", kazao je Ostojić.

Zarezu je za 2015. dodijeljeno sredstava u visini 550 tisuća kuna. No, kako uredništvo nije bilo u mogućnosti svojoj tiskari Slobodnoj Dalmaciji dostaviti ugovor Ministarstva kulture kao dokaz da će sredstva za rad biti isplaćena a tiskanje biti naknadno plaćeno, tiskara je bila primorana uskratiti tisak broja.

U petak 17. travnja, Zarez će izaći u obliku dvobroja 405/406 na 56 stranica.

"Tu nije riječ o dva broja, već o dvobroju, produženom broju koji nije dužinom jednak kao dva broja, u kojemu će biti objavljeni već pripremljeni tekstovi koji su prije trebali biti tiskani", napomenuo je Ostojić.

"Tako smo morali napraviti jer nam je bilo teško i nelogično raditi cijeli novi broj, a da pritom ne možemo autorima garantirati da će broj otići u tisak", pojasnio je.

Sljedeći tjedan izlazi Zarezov redovni 407. broj, napomenuo je, dodavši kako mu je drago što se situacija (zasad) riješila, ali da nije dobro da redovan rad medija bude doveden u pitanje zbog birokracije.

"Otezanje s ugovorom nas je vidljivo pogodilo jer nismo mogli izaći na vrijeme, a pogodilo je i druge udruge i izdavače koji ne objavljuju periodički - pa se kod njih taj prekid rada teže vidi", poručio je.

Slobodna Dalmacija

Povezani članci

vesti 2912512382380358695

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item