Slavlje knjige pod sloganom "S knjigom kroz mrak"

Noć knjige ove će se godine održati 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava. U program se uključila 160 narodna knjižnica,...

Noć knjige ove će se godine održati 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava. U program se uključila 160 narodna knjižnica, 115 školskih knjižnica, desetak vrtića, brojni muzeji i fakulteti, ali i osamdesetak knjižara. Ukupno će tog četvrtka od 18 sati nadalje biti organizirano više od tisuću programa u kojima će sudjelovati šest tisuća profesionalaca koji se u Hrvaskoj bave knjigom.

Plakat Noći knjige ove je godine u znaku šišmiša, nastaviti će se programi i u hrvatskim zatvorima (lani im je poklonjeno dvije tisuće knjiga), bolnicama, domovima za starije te onima za djecu bez roditelja.

_ Naš projekt se udomaćio i u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori _ pohvalio se Mišo Nejašmić, predsjednik Hrvatske zajednice nakladnika i knjižara. Nenad Bartolčić iz Knjižnog bloka spomenuo je i prigodne majice sa sloganom “S knjigom kroz mrak” Tomislava Šulja.

Drugo mjesto na natječaju za slogan osvojio je Martin Majcenović sa sloganom “Čitaj da ne ostaneš bez teksta”, a treće Josipa Marenić sa sloganom “Čitaj me između redaka”.Svečano otvaranja manifestacije biti će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u podne kada će početi i javna rasprava o strategiji poticanja čitanja u Hrvatskoj.  Pokrovitelj manifestacije je Vlada Republike Hrvatske, a Noć knjige financijski potpomažu ZANA, Ministarstvo kulture i grad Zagreb.  

Večernji list

Povezani članci

vesti 135020631280704308

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item