Sarajevska "Izložba na šinama" u galeriji "Zvono"

Art projekat “Izložba na šinama” koja je bila umjetnički poklon Sarajevu za 6. april, biće postavljena u kafe-galeriji “Zvono”, saopćila j...

Art projekat “Izložba na šinama” koja je bila umjetnički poklon Sarajevu za 6. april, biće postavljena u kafe-galeriji “Zvono”, saopćila je galerija “Zvono”.

“Viva La Transicion” pisalo je na žutom tramvaju koji je iz remize krenuo 6. aprila u susret građanima i građankama Sarajeva, kako bi ih, i onda kada ne namjeravaju, približio umjetnosti.

Grupa mladih umjetnika predvođena Makom Hubjerom odlučila je u saradnji sa umjetnicima i umjetnicama svih generacija napraviti iskorak od uobičejenog načina predstavljanja umjetnosti i ne čekati ni vlastiti red za izlaganje u galeriji niti dolazak publike kako bi predstavili svoja djela.

Kada bi bilo malo više energije, vizije i sluha, u ovim apatičnim “Viva La Transicion” okolnostima trebalo bi uvesti redovne vožnje sa umjetničkim programom u javnom prevozu, navodi se u saopćenju.

Uz prodaju praznina Jusufa Hadžifejzovića i performans Damira Nikšića, na izložbi na šinama svoje radove su predstavili Mak Hubjer, Saša Bukvić, Lejla Ćehajić, Pierre Courtine, Almedina Fehratović, Zlatan Hadžifejzović, Vanja Solaković, Bojan Stojčić, Samir Sućeska, Elma Alić Šobot i Darko Šobot.

BHRT

Povezani članci

vesti 472735995069689629

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item