RIBA izložba na Arhitektonskom fakultetu

Izložba najboljih radova studenata arhitekture iz celog sveta, učesnika takmičenja Kraljevskog instituta britanskih arhitekata (RIBA, Pr...

Izložba najboljih radova studenata arhitekture iz celog sveta, učesnika takmičenja Kraljevskog instituta britanskih arhitekata (RIBA, President's medals), biće otvorena u sredu u 18.00 sati na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Kako su organizatori najavili, biće izložena 92 takmičarska rada sa najprestižnijih arhitektonskih škola u svetu, a medju izabranima je i master rad studentkinje Bojane Jerković sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Nagrada President's medals ustanovljena je 1836. godine i kao najprestižnije priznanje za arhitektonsko obrazovanje promoviše i evaluira talenat i izuzetnost tokom studija arhitekture i podstiče debatu o arhitekturi.

U žiriju za 2014. godinu učestvovali su svetski priznate arhitekte, dizajneri i umetnici Dejvid Gloster, Roz Bar, Kristofer Plat iz Velike Britanije, Smiljan Radić iz Čilea i Odil Dek iz Francuske, a nagrade su uručene u decembru 2014.

Arhitektonski fakultet u Beogradu je u procesu sticanja RIBA validacije koja će doprineti unapredjenju nastavnih i naučnih kapaciteta za članstvo u mreži RIBA akreditovanih programa i poboljšanju pozicije za medjunarodnu saradnju i internacionalizaciju studijskih programa.

Beta

Povezani članci

vesti 3885735026991846900

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item