Rade Šerbedžija dobio počasnu nagradu u Parizu

Filmski i kazališni glumac Rade Šerbedžija dobio je počasnu nagradu petog Festivala jugoistočnoevropskog filma SEE u Parizu, u sklopu se...

Filmski i kazališni glumac Rade Šerbedžija dobio je počasnu nagradu petog Festivala jugoistočnoevropskog filma SEE u Parizu, u sklopu se čijeg ovogodišnjeg izdanja, koji traje do 16. aprila, prikazuje i pet hrvatskih produkcija i koprodukcija.

Odluku o dodjeli tog priznanja Šerbedžiji jednoglasno je donio Umjetnički savjet Festivala, a nagrada mu je uručena na ceremoniji otvaranja Festivala, 12. aprila u prestižnom Theatre La Palace, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Pariški festival okuplja dvanaest jugoistočnih zemalja u njihovim naporima da doprinesu kulturnom ujedinjenju Evrope, stoji na stranicama te manifestacije.

Festival prikazuje igrane filmove, dokumentarce, animirane i kratke filmove, a na svakom izdanju predstavlja se neki od regionalnih festivala iz zemalja jugoistočne Europe.

Od hrvatskih autorskih i koprodukcijskih filmova ove će godine biti prikazan dugometražni film “Most na kraju svijeta” Branka Ištvančića, te manjinske hrvatske koprodukcije “Inferno” Vinka Moederndorfera i “Sudilište” Stephana Komandareva, te kratkometražni “I Love Yu” Irene Škorić i slovensko-hrvatska koprodukcija “The Runner” Petera Cerovšeka, Nataše Čiča i Tome Zidića.

Na festivalu, koji se održava od 2011., sudjeluju filmovi iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Turske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Bugarske, Albanije i Grčke.

Povezani članci

vesti 3893982519851330958

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item