Otvorena četiri obnovljena depoa galerije Matice srpske

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i upravnica galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski otvorili su u petak četiri...


Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i upravnica galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski otvorili su u petak četiri obnovljena depoa u toj ustanovi simboličnim prenošenjem četiri umetnička predmeta u taj prostor.

Tasovac je novinarima u Novom Sadu rekao da galerija Matice srpske ima jednu od vodećih pozicija u Srbiji i regionu po brizi o predmetima koje čuva i njihovoj prezentaciji.

On je kazao da duhovna rekonstrukcija ima podjednak značaj kao i obnova infrastrukture u muzejskim ustanovama u Srbiji i pozvao sve da posete aktuelnu izložbu "Beograd" Jovana Bjelića koja je dobila novi sjaj u obnovljenom prostoru.

Kako je naveo, u toku aprila biće raspisan tender za nastavak radova, na obnovi depoa, u geleriji Matice srpske, a završetak obnove fasade očekuje se 2016. godine.

Tijana Palkovljević Bugarski rekla je da je obnova galerije Matice srpske pocela od unutrašnjosti zdanja, odnosno, kako je precizirala, prošle godine je počela postepena obnova podruma, kako bi se predmeti prebacivali iz jednog dela u drugi, a od danas počinje druga faza radova na završetku obnove depoa.


Beta

Povezani članci

vesti 1244818947797667575

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item