Novo izdanje četiri albuma Ekatarine Velike

Mascom records objavljuje remasterizovana izdanja četiri studijska albuma kultne beogradske grupe Ekatarina Velika – “Ljubav” (1987), “S...

Mascom records objavljuje remasterizovana izdanja četiri studijska albuma kultne beogradske grupe Ekatarina Velika – “Ljubav” (1987), “Samo par godina za nas” (1989), “Dum dum” (1991) i “Neko nas posmatra” (1993), koja će uskoro biti dostupna u digitalnom formatu.
Reč je o izdanjima albuma sa originalnih traka iz arhive Dušana Ercegovca, legendarnog producenta EKV.
Sva četiri albuma biće dostupna za slušanje u digitalnom formatu uskoro, saopštio jeMascom, najavljujući da je to samo početak projekta koji vraća muziku grupe EKV generacijama koje su rasle uz reči i značenja njenih pesama, kao i mladim generacijama koje prepoznaju značaj tog benda za vreme u kojoj je stvarala.
Pored četiri albuma iz druge polovine postojanja EKV, najavljena su i reizdanja u svim dostupnim formatima, kao i iznenađenja, od njih će prvo biti ekskluzivni tonski zapis poslednjeg beogradskog koncerta EKV koji je održan u novembru 1993. godine u Sava centru.
Taj snimak do danas nije objavljen, a biće dostupan publici kako u digitalnom, tako i u fizičkom izdanju do leta 2015. godine.
EKV je bila jedna od najušpesnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana, čiji se tragovi i uticaji  na kulturu regiona osećaju snažno i danas.
Mnoge generacije su stvarale kult EKV, odnosom prema njihovoj muzici, poetici i porukama. Zajedno su uz njihovu muziku odrastali i oni koji su ih prepoznavali kao dobar rok’n’rol, dobru muziku, zabavu, energiju, poeziju, bunt, stav, opomenu, viziju...
SEEcult.org

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item