Koncert Srpsko-jevrejskog pevačkog društva

Koncert Srpsko-jevrejskog pevačkog društva pod nazivom „Šalom“ biće održan u ponedeljak, 20. aprila, u Domu vojske, a u čast prijateljstva...

Koncert Srpsko-jevrejskog pevačkog društva pod nazivom „Šalom“ biće održan u ponedeljak, 20. aprila, u Domu vojske, a u čast prijateljstva države Srbije i Izraela, velikih praznika i sećanja na Holokaust.

Dom vojske

Na programu je jevrejska i izraelska muzika koja akcenat stavlja na zajedničke korene, preplitanje tradicija, suživot naša dva naroda.

- Splet duhovnih i tradicionalnih kompozicija koje kao Ojos pretos (Ruse kose), Mi kerido mi amado (Kad ja pođo na Bembašu) ističu zajedništvo, popularna Hava Nagila, Šošana i druge kompozicije biće u službi uspostavljanja interkulturnog dijaloga - navode organizatori.

Istovremeno je ovaj program promocija jevrejske/izraelske muzike, hebrejskog jezika, ladino i jidiš jezika koji polako izumiru, ističu iz Srpsko-jevrejskog pevačkog društva.

Pored Srpsko - jevrejskog pevačkog društva, na koncertu učestvuju mladi, već poznati solisti Mladen Prodan, Marko Pantelić, Miloš Gašić, Vjera Adžić i Marko Pešić, kao i muzičari Nevena Radivojević, Miloš Zubac, Danilo Milojković, Aleksandar Budimir, Nikola Veličković i Miloš Krstić.

Blic

Povezani članci

vesti 6317583767960250029

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item