Koncert pijaniste Aleksandra Đ. Pavlovića

Mladi beogradski pijanista Aleksandar Pavlović održaće u utorak, 7. aprila solistički koncert u Svečanoj sali Skupštine grada. Na pr...

Mladi beogradski pijanista Aleksandar Pavlović održaće u utorak, 7. aprila solistički koncert u Svečanoj sali Skupštine grada.

Na programu su dela Baha, Mocarta i Šumana.

Pavlović je rodjen u Beogradu 1994, gde je i započeo muzičko školovanje, a trenutno je student treće godine Kraljevskog muzičkog koledža u Londonu. 

Do sada je osvojio više nagrada na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Medju njima su Prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju "Ćita di Goricija" u Italiji 2008 godine, prva nagrada na Republičkom takmičenju 2009, prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju "Nikolai Rubinstein" u Parizu 2010, priznanje Evropske unije muzičkih takmičenja za mlade, prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju "Roma 2010".

Koncert Aleksandra Đ. Pavlovića održava se u susret manifestaciji Dani Beograda od 16. do 19. aprila. Četvorodnevni bogat i besplatan kulturni i muzički program okupiće eminentne umetnike na najatraktivnijim gradskim lokacijama.

Beta

Povezani članci

vesti 5716480703984949951

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item