Jugoslovenska kinoteka i BEOKON predstavljaju: Festival fantastike (17. 04 – 23. 04. 2015).

Prošle godine pod nazivom „Povratak u bioskop“, Jugoslovenska kinoteka je obnovila saradnju sa BEOKONOM, koji je 1999. i 2000. godine or...

Prošle godine pod nazivom „Povratak u bioskop“, Jugoslovenska kinoteka je obnovila saradnju sa BEOKONOM, koji je 1999. i 2000. godine organizovao svoju konvenciju u Muzeju Kinoteke. 

Poslednji BEOKON je održan 2009 godine. Ovim pokušavamo da Beogradu vratimo Festival Fantastike na kome mogu da se vide novija ostvarenja iz žanra kao i retrospektiva starih filmova, predavanja i promocije knjiga. 

Ove godine će biti prikazano 18 filmova, petnaest sa filmske trake. To je prilika da se neki filmovi obnove, a mlađi gledaoci će videti kako je to nekada izgledalo, pre ere digitalizacije. Festival će otvoriti španski film „Shrew's Nest“ (2014) koji nam je ustupio MCF i ta projekcija će biti zvanična predpremijera kod nas. 

Uz projekcije filmova, na festivalu će biti promocija prevedenih knjiga Džejmsa Herberta, koje će predstaviti Goran Skrobonja iz izdavačke kuće „PALADIN“. Jovan Ristić i Dragan Jovićević će predstaviti svoju knjigu „IZGUBLJENI SVETOVI SRPSKE FANTASTIKE“, promociji će prethoditi izbor kratkih filmova sa FSFF-a (FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE). 

Predavanje „Apokalipsa u animama“ će održati Isidora Vlasak iz društva SAKURABANA. Za vikend prve projekcije će biti posvećene mlađima. Festival će zatvoriti domaći film Vojislava Nanovića „Čudotvorni mač“ , koji nije dugo prikazivan u bioskopskoj sali.

Jugoslovenska kinoteka

Povezani članci

vesti 9218412523684795305

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item