БЕОГРАД - Наш познати редитељ и сценариста Горан Паскаљевић почео је снимање свог новог, 17. играног филма "Dev Bhoomi" (Земља богова) на теренима у планинама Хималаја.
Продукцију је обезбедила Нова филма из Београда, Зептер Интернатионал,Gorvic Pictures из Калкуте, уз учешће РТС-а и Министарства културе Индијске савезне дрзаве Утаракханд.
Главну улогу тумачи чувени индијски глумац Виктор Бенерџи, нашој публици познат из филма редитеља Девида Лина "Пут Индију", док је главна женска улога поверена Geetawali Thapa, проглашеној прошле године за најбољу младу глумицу у Индији, рекао је Паскаљевић Танјугу.
Поред њега, српски део екипе чине директор фотографије Милан Спасић, тонски сниматељ Ненад Вукадиновић, монтажер Кристина Позенел, филмски сниматељ Зоран Цулић, као и Немања Новичић, Немања Петковић и Марко Кнежевић.
Филм ће се снимати у Индији до краја маја, а постпродукција је предвиђена у Србији до краја новембра ове године.
Занимљиво је да је "Dev Bhoomi" прва српско-индијска филмска копродукција, а Паскаљевић у бројним интервјуима у индијској штампи истиче да Србија и Индија имају пуно тога заједничког.
Аутор изражава наду да ће његов филм охрабрити друге филмске ауторе и продуценте на будућу међусобну сарадњу, уз констатацију да је индијско филмско тржиште једно од највећих на свету.