Prolećna izložba ULUS-a u "Cvijeti Zuzorić"

Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić" Ovogodišnja smotra predstavlja jedan od preseka stvaral...


Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić"


Ovogodišnja smotra predstavlja jedan od preseka stvaralaštva članova ULUS-a i jedinstvena je prilika da se sagledaju poetike 63 umetnika kroz radove koje je odabrao Umetnički savet od 129 autora koji su na uvid podneli svoje radove. 
Iako ovakva prezentacija pokazuje visok nivo opštosti i dalje ostaje u traganju za osobenim pečatom i iskazom svakog pojedinačnog likovnog promišljanja i pruža uvid u tekuću umetničku produkciju.
Bez tog “slučajnog uzorka” ne bi bilo moguće sagledati domaću savremenu likovnu scenu, a ujedno stavlja akcenat na stvaralaštvo najmladjih umetnika.
Specifičnost prolećne izložbe je i u njenoj koncepciji koja omogućava i autorima koji nisu članovi Udruženja da budu uvršćeni u postavku.
Na otvaranju biće dodeljene najznačajnije godišnje nagrade Udruženja: Zlatna paleta, Zlatna igla, Zlatno dleto koje se dodeljuju od 1960. godine. Od 2000. godine dodeljuje se i Nagrada za oblast proširenih medija.
Prolećna izložba jedna je od likovnih manifestacija koja u kontinuitetu traje od osnivanja ULUS-a 1945. godine a preuzeta je od Udruženja prijatelja Cvijeta Zuzorić koje je organizovalo ovu izložbu, kao jugoslovensku, od 1929. do 1941. godine.
To je revijalna manifestacija, zasnovana na instituciji konkursa i koncipirana u znaku otvorenosti prema različitim umetničkim orjentacijama.
Glavna odlika ove manifestacije je ta što prati promene na likovnoj sceni onako kako su se javljale i nastajale.
Izložba će biti otvorena do 20. aprila.

Blic

Povezani članci

vesti 6070342331916283320

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item