Predstava Doktor Nušić najbolja na Danima komedije

Predstava "Doktor Nušić" Narodnog pozorišta Sombor i Krusevačkog pozorišta proglašena je za najbolju na 44. festivalu "...

Predstava "Doktor Nušić" Narodnog pozorišta Sombor i Krusevačkog pozorišta proglašena je za najbolju na 44. festivalu "Dani komedije" u Jagodini odlukom žirija, dok je publika za najsmešniju izabrala predstavu Pozorišta mladih iz Novog Sada "Potpuno skraćena istorija Srbije".

"Doktor Nušić" u režiji Kokana Mladenovića je, kao najbolja predstava, odlukom žirija dobila nagradu "Mija Aleksić", a "Potpuno skraćena istorija Srbije" u režiji Olje Djordjević, odlukom publike, kao najsmešnija, dobila je nagradu "Miodrag Petrović Čkalja" i statuetu "Jovanča Micić".

Publika je ovu predstavu, od ukupno sedam, ocenila prosečnom ocenom 4,79 i time za malo pobedila "Doktora Nušića" koji je dobio ocenu 4,76.

Nagradu za najbolje rediteljsko ostvarenje i statuetu Ćuran žiri je dodelio Snežani Trišić za režiju predstave "Mister Dolar" u izvodjenju Narodnog pozorišta Subotica.

Tri ravnopravne nagrade i statuete Ćuran za najbolja glumačka ostvarenja pripale su Biljani Keskenović za ulogu Mare u predstavi "Doktor Nušić", Saši Torlakoviću za ulogu Živote u istoj predstavi i Draganu Petroviću za ulogu Spasoja u predstavi "Rodjendan gospodina Nušića" Zvezdara teatra iz Beograda.

Nagradu "Nikola Milić" za najbolju epizodnu ulogu dobio je Zoran Karajić za ulogu gospodina Paliveca u predstavi "Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka" Šabačkog pozorišta.

Nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Milica Janevski za ulogu Slavke u predstavi "Doktor Nušić" , a za najboljeg mladog glumca Branislav Trifunović za ulogu Milorada u istoj predstavi.

Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Mariji Kalabić za predstavu "Doktor Nušić", a za najbolju kostimografiju Marini Vukasović Medenici za kostim u predstavi "Rodjendan gospodina Nušića".

Specijalnu nagradu za kolektivnu igru žiri je dodelio ansamblu predstave "Potpuno skraćena istorija Srbije".

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je rediteljka Ivana Vujić, a u žiriju su bili dramski pisac Željko Hubač, glumica Ljiljana Dragutinović i direktor jagodinskog Javno-informativnog preduzeća "Novi put" Ljubiša Vujić.

Nagrade će biti uručene u petak, na Svetski dan pozorišta 27. marta, kada se festival zvanično završava.


Beta

Povezani članci

vesti 1047811525815178999

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item