Ovacije za mjuzikl “Mama mia” u Pozorištu na Terazijama

Dug, frenetičan aplauz publike na nogama, u prepunoj sali Pozorišta na Terazijama ispratio je večeras premijeru mjuzikla “Mama mia” (B.And...

Dug, frenetičan aplauz publike na nogama, u prepunoj sali Pozorišta na Terazijama ispratio je večeras premijeru mjuzikla “Mama mia” (B.Anderson,B.Ulvaeus, C.Johnson) u režiji Juga Radivojevića i koreografiji Mojce Horvat.


“Gledala sam nekoliko postavki u svetu, na najčuvenijim scenama. Ova je najbolja. Zaista”, rekla je Mira Adanja Polak. 
Koproducent Jure Franko, nekada čuveni sportista iz Slovenije i niz gostiju iz Ljubljane bili su vidno oduševljeni i puni reči hvale, a u publici se mogao čuti i komentar da “Beograd ovo odavno nije video”.

“Izvrsno”, “odlično”, “veliki hit” bile su najčešće opaske koje su se sinoć mogle čuti o ovdašnjoj postavci čuvenog brodvejskog mjuzikla koji ima i svoju poznatu filmsku verziju sa Meril Strip.

Preko 30 izvrsno izvedenih hitova grupe ABBA bili su mnogo više od revije muzičkih numera, bili su scenski i pozorišni događaj prvog reda.

Do punog izražaja je došla ranija izjava Mojce Horvat da je “Pozorište na Terazijama razvilo poseban stil jer za mjuzikle angažuje dramske reditelje” a u publici je bio i Mihajlo Vukobratović, čovek koji je osnovao taj teatar i koji je iznova “okrivljen” što Beograd danas ima ovakve predstave.

Više od 150 glumaca, igrača, članova hora i orchestra izvelo je premijeru za pamćenje koja je, po rečima Aleksandra Đaje, sadašnjeg čelnika pozorišta, posvećena čuvenom glumcu Nikoli Simiću.

Vrsnu glumačku ekipu čine Milena Živanović, Jelena Jovičić, Slobodan Stefanović, Vladan Savić, Dragan Vujuić, Dušica Novaković, Ivana Knežević, Ivan Zablaćanski I mnogi drugi. Hvale vredna kostimografska rešenja potpisuje Bojana Nikitović, scenografska Aleksandar Denić a dirigentska palica bila je u rukama Vesne Šouc.

U prepunom gledališti bili su Vladan Vukosavljević, gradski sekretar za kulturu, Darko Brlek, čelnik čuvenog ljubljanskog pozorišnog festival, Danica Maksimović, Rada Đuričin, Gorica Mojović, Milovan Vitezović i mnogi drugi.


Blic

Povezani članci

vesti 7864656187974063756

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item