Најбоље књиге за децу на конкурсу Књижевних сусрета "Гордана Брајовић"

ЗБИРКА песама Зорице Бајин Ђукановић, "Дан од лета", у издању "Просвете" и збирка прича Миломира Краговића "На ...

ЗБИРКА песама Зорице Бајин Ђукановић, "Дан од лета", у издању "Просвете" и збирка прича Миломира Краговића "На метли која светли", у издању "Евро-Ђунтија" равноправно су проглашене најбољим књигама за децу на конкурсу Књижевних сусрета "Гордана Брајовић" у Алексинцу. У ужем избору за ово признање биле су и књиге "Земља дембелија" Емсуре Хамзић, "Ето тако" Бранка Стевановића, "Чудесна лутка Таијоко-сан" Бошка Ломовића. На конкурс је пристигла 41 књига од 37 аутора.

Песникиња Зорица Бајин Ђукановић открива деци лепоту света, а одрасле подсећа на лепоту детињства, док Краговићеве приче на оригиналан начин подстичу машту малишана пружајући им истовремено прворазредну забаву. Ово је закључио жири у ком су били Братислав Милановић (председник), Тања Миленковић, Весна Миленковић, Драган Богутовић, Марина Биорац и Иван Матејевић.

На конкурс Књижевних сусрета "Гордана Брајовић" пристигло је 739 ђачких радова из 75 школа. Додељене су награде у категоријама поезије и прозе у свим узрастима, а као Песма Фестивала проглашен је рад "Гордана Брајовић - Небеска трешња" Анастасије Коцић, ученице 4. разреда Уметничке школе из Ниша.

Вечерње новости

Povezani članci

vesti 2321136642987603451

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item