Ауторски пројекат Маје Пелевић и Слободана Бештића, „Моје награде“

Ауторски пројекат Маје Пелевић и Слободана Бештића, „Моје награде“, према роману Томаса Бернхарда, у извођењу Слободана Бештића, биће п...


Ауторски пројекат Маје Пелевић и Слободана Бештића, „Моје награде“, према роману Томаса Бернхарда, у извођењу Слободана Бештића, биће премијерно изведен 4. априла (20,30) на Сцени “Раша Плаовић”.


У овој интимној исповести пуној (ауто)ироније и пародије, Бернхард се на духовит, а истовремено горак начин обрачунава са корумпираним аустријским друштвом и његовим културним назорима и обичајима.

Он се истовремено сатирично осврће на све институције које он сматра извором те изопачености: цркву, болницу, Академију наука, Министарство културе, партије, уметничке сенате, жирије, удружења.

Парадоксално је прихватао награде које су му додељивали током живота за романе у којима се са слашћу и презиром ругао својој домовини.

Он врло живописно и у првом лицу, описује ситуације у којима су му додељене разне државне награде и признања, приликом чега се истовремено гнушао оних који му награду додељују и себе који награду прима, углавном из материјалних разлога.

Представа је осмишљена као директна исповест публици која се налази у двострукој улози, као публика, а и као званице на додели награда.

У том смислу публика ће, иако не директно, бити позвана да учествује у преиспитивању друштва у коме живи и сопствене позиције у том друштву.

Представа се реализује у копродукцији са Културним центром Панчево.

Редитељски концепт и драматургија - Маја Пелевић, сценограф је Мираш Вуксановић, његов асистент Јасна Сарамандић, а костимограф је Олга Мрђеновић.

Дизајн светла урадиће Милан Коларевић, а звука Владимир Петричевић.

Гордана Перовски је суфлер, Милорад Јовановић извршни продуцент, Наталија Игњић организатор, a Милош Обреновић инспицијент.


Povezani članci

vesti 6731467426891320674

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item