ПРОСЛАВЉЕНИ РУСКИ СОПРАН ЉУБОВ КАЗАРНОВСКАЈА ПОСЕТИЛА НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ

У оквиру сарадње коју Руски дом у Београду жели да успостави са водећим културним институцијама у Србији, у Београду је боравила Љуба Каз...

У оквиру сарадње коју Руски дом у Београду жели да успостави са водећим културним институцијама у Србији, у Београду је боравила Љуба Казарновскаја, познати сопран из Москве. Ова стална и радо виђена гошћа скоро свих великих светских оперских сцена, од њујоршког Метрополитена преко Државне опере у Бечу па до Ковент Гардена у Лондону, одржала је кратак и, упркос касне најаве, одлично посећен мајсторски курс на Сцени „Раша Плаовић“, радећи са солистима и младим вокалним солистима националне Опере и Оперског студија „Борислав Поповић“.

Међу полазницима, поред чланова Народног позоришта, били су и солисти СНП из Новог Сада, студенти ФМУ и други заинтересовани оперски солисти и студенти.


Сарадња коју имају намеру да установе Народно позориште и Руски дом, базираће се на протоколу о регулисању међусобних односа и представљаће базу са низ акција на плану афирмације руске и српске уметности не само на пољу опере.


Са гђом Казарновскајом је договорено да она, већ до краја сезоне, одржи велики и благовремено најављен и организован масјсторки курс интерпретације у Народном позоришту, отворен за све заинтересоване.


Уједно ће њена уметничка агенција обратити посебну пажњу на талентоване уметнике из наше куће и са наших простора, омогућавајући им простора и ангажмана за даље усавршавање и напредак у великим оперским кућама и продукцијама широм Европе.

Народно позориште

Povezani članci

vesti 1888471213156423837

Popularno

Novo

BKG

Pretplatite se besplatno

item